Tulossa:

ARS NOVA RY:n VUOSINÄYTTELY 2020 GALLERIA ETEINEN 4.9.-30.10.2020

Ars Nova ry:n vuosinäyttely järjestetään taidelukion Galleria Eteisessä osoitteessa Sotilaspojankatu 3 Savonlinna.

Hyvä Ars Nova ry:n jäsenistö!

Pidämme vuosinäyttelyn 2020 Savonlinnassa Galleria Eteisessä Sotilaspojankatu 3 ajalla 4.9 - 30.10. 2020. Mikäli töitä ehdotetaan näyttelyyn runsaasti, saatetaan näyttely jakaa kahdelle kuukaudelle: syys- ja lokakuulle omat kokonaisuutensa. Kuratoijina toimivat Marjo Eskonen, Maisa Tikkanen sekä Mervi Karvinen.

Näyttelyyn hakeminen

Tuo ehdottamasi teokset Galleria Eteiseen 31.8 klo 16-18.00. Voit ehdottaa 1-3 teosta, jotka voivat olla vuosilta 2018-19-20. Teema ja tekniikka vapaa. Alla on teostietolaput sekä ilmottautumiskaavake, jonka voit tulostaa ja esitäyttää, sekä palauttaa tuodessasi teoksia. Voit myös täyttää kaavakkeen paikan päällä

Jurytysmaksu

20 €/ taiteilija, riippumatta teosmäärästä. Maksu Ars Novan tilille
FI3756511320177529. Viestikenttään VUOSINÄYTTELY 2020 – taiteilijan nimi. Kuitti maksusta on esitettävä teoksia tuotaessa. Maksua ei palauteta.

Osallistuminen
Näyttelykutsu on Ars Nova ry:n jäsenistölle ja myös kaikille alueen kuvataiteen tekijöille. Jäsenmaksun maksaminen edellytetään jäseniltä.

Avajaiset 4.9.2020
Galleria Eteisessä juhlitaan tuolloin näyttelyn avajaisia sekä Taiteiden yötä klo 17-21.00. Savonlinna järjestää Syystulien yhteydessä Taiteiden yön.

NÄYTTELY ON PÄÄTTYNYT:

ARS NOVA RY BUNKKERISSA PUNKAHARJULLA 5.7.-16.8.2020

Näyttelyhaku Ars Nova ry:n jäsenistölle Saimaan taideluolan näyttelykesään 2020 BUNKKERI-tilaan.
Tuunaansaaren luolasto, entinen Retretin taidekeskus, on tarkoitus avata yleisölle 5.7. uudella nimellä Saimaan Taideluola / Art Cave Saimaa. Tavoitteena on rakentaa tulevina vuosina kansainvälinen taide- ja kulttuurikeskus. Kesälle 2020 luolaan ja sen ympäristöön nousee monimuotoisia taidenäyttelyitä. Saimaan Taideluolalla järjestetään 5. – 19.7. Art Up Punkaharju, jossa on esillä taidetta, kulttuuria ja keskustelua (www.artup.fi). Kokonaisuutta hallinnoi Tuunansaaren luolasto oy.
Ars Nova ry:n jäsenistölle tarjotaan näyttelyä luolan päällä olevaan Bunkkeri-tilaan. Jäsenet voivat ehdottaa näyttelyyn töitä sähköpostilla. Näyttelykokonaisuuden rakentavat Ars Nova ry:n valitsema näyttelytyöryhmä yhdessä Saimaan Taideluolan taidekoordinaattoreiden kanssa.

Hakuohjeet:

Laita hyvälaatuiset teoskuvat teostietoineen sähköpostilla osoitteeseen
arsnovary@gmail.com 7.6. mennessä.Teoksia voi ehdottaa max viisi kpl ja ne
voivat olla max viisi vuotta vanhoja. Liitä mukaan ainakin seuraavat tiedot:
Tekijän nimi ja puhelinnumero, Teoksen nimi, materiaali, koko ja mahdollinen
myyntihinta. Kuitti jurytys-maksun maksamisesta.

Jurytysmaksu 10 € / hakija maksetaan Ars Nova ry:n tilille. Saaja: Ars Nova ry Tili:

FI3756511320177529 Viesti: Oma Nimi / Bunkkeri.

Tiedustelut: katriina.kaija@gmail.com / 0456311290

ART UP PUNKAHARJU - TAIDEPOLKU - YMPÄRISTÖTAIDE 5.7.-15.8.2020

Ars Novan jäsenistölle.

TEOSHAKU: DL 7.6.2020 Saimaan taideluola/Art Cave Saimaa ja Taidepolku 2020 hakee heinäkuussa avattavaan näyttelyynsä ulkotiloihin sijoitettavia ympäristötaideteoksia ja tarjoaa paikalliselle Ars Nova ry:n taiteilijoille mahdollisuutta osallistua ehdottamillaan teoksilla. Näyttelyn on tarkoitus olla auki n 6 vk ajalla 5.7. - 15.8. mikäli korona -rajoitukset sen suo. Hae rohkeasti mukaan!

Teoksia valitaan mukaan tarjotuista ehdotuksista 1 - 5 ja valintakriteerinä on teosten soveltuvuus ympäristöön ja muuhun kokonaisuuteen, sekä mahdollisimman ekologinen valmistustapa.
Luonnonmateriaalien käyttö katsotaan eduksi, joskaan se ei täysin ole välttämätöntä. Teosmateriaalien tulee kuitenkin olla kesän ilmoja kestäviä ja luontoon soveltuvia.

Teoksen rakentamisesta ja sijoittamisesta kuraattorin kanssa valittuun paikkaan taidepolulla vastaa taiteilija itse. Teoskuluista vastaa taiteilija. Teokset poistetaan näyttelyn päätyttyä taiteilijan toimesta.

HAKUOHJEET:

Teosten sijoituspaikka on Tuunaansaari Luola OY:n valmistuvassa olevan näyttely ja kahvilarakennuksen sekä ns. bunkkerin välittömässä läheisyydessä sijaitseva aidattu metsäalue, joka sijoittuu luolaston päälle. Teos voi olla joko pystysuuntainen tai maata pitkin kulkeva. Suunnitelmassa on huomioitava maaston muodot. Taidepolulle tulee myös Olavi Lanun teoksia, sekä muita pysyviä teoksia joiden paikkaa vielä suunnitellaan. Voit ehdottaa teosta joka on jo valmis (veistos tms) tai teosta,
jonka rakennat paikan päällä.

Teosten rakennus- ja pystytys aikaaon alustavasti suunniteltu avajaisia 5.7.2020 edeltävälle viikolle 27. Valituille taiteilijoille lähetetään vielä tarkemmat ohjeistukset.

Tee hakuportfolio, joka sisältää:

- vapaamuotoinen lyhyt kuvaus teosideasta ja teoksen nimi -luonnokset tai kuvat teoksesta (valmis teos)

- mahdollinen ehdotus sijoituksesta eli oma ajatuksesi minkälaiseen paikkaan teos sopisi

- tiedot teoksen materiaaleista ja mahdollinen tarve ripustusapuun

- CV

Lähetä hakuportfolio PDF-muodossa kuraattorille sähköpostiin: artup.taidepolku@gmail.com Viimeistään 7.6.2020 klo 24.00 mennessä. Valinnat tehdään viikon 24. aikana ja niistä ilmoitetaan välittömästi kaikille hakijoille.

Paikan päälle voi mennä tutustumaan tekeillä olevaan taidepolkuun Ars Novan yhteyshenkilöiden kanssa sovitusti.

Ars Novan yhteyshenkilöt: Katriina Kaija p. 045 6311 290 ja Outi Savolainen p. 0504993 330.

Ensisijaisesti kysymyksiin vastaa ympäristötaiteen vastaava kuraattori Satu Kalliokuusi p. 045 3264 416 Taidepolun sähköposti: artup.taidepolku@gmail.

Tervetuloa Taidepolulle!

ART UP PUNKAHARJU5.7.-15.8.2020 www.tuunaansaarenluolasto.fi